Mindfulness trainingen

De 8 weekse Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) training is ca 40 jaar geleden ontwikkeld door Jon Kabat Zinn aan de Universiteit van Massachusetts. Hij slaagde er in Oosterse wijsheid te combineren met westerse psychologie. Een back to basic training, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat mindfulness tot één van de meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot het verminderen van stress. Inmiddels wordt de basis van mindfulness op vele gebieden toegepast, bijv. bij depressies, adhd, verslaving, eetstoornissen, autisme en kanker.

De mindfulness training wordt vaak ‘aandachttraining’ of ‘bewustwordingstraining’ genoemd. Want dat is wat we doen, de aandacht trainen en we worden ons meer bewust van wat er op het moment is. Dat lijkt heel simpel en dat is het ook, maar het toepassen vergt enige moeite. Onze aandacht is namelijk vaak overal en nergens, behalve in het hier en nu. We blijven piekeren over het verleden of maken ons zorgen over dingen die misschien gaan komen. Voor je het weet zit je zo vast in je eigen (negatieve) gedachtenspiraal en handel je keer op keer op de automatische piloot, zonder er bij stil te staan of dat dat altijd even constructief is.

In de mindfulness training leer je je innerlijke processen te observeren. Zo word je je bewust van je automatische patronen in denken, voelen en doen. Je ontdekt hoe je telkens door je onbewuste vaak niet helpende patronen je eigen geluk in de weg staat en wat je kunt doen om deze patronen te doorbreken zodat je op een andere, bewustere manier richting kunt geven aan je leven en werk. Waardoor er meer balans kan ontstaan. En je weer meer kunt genieten van kleine dingen en in ‘het moment zijn.’ Ik bied de trainingen aan in grotere groepen (max. 8 deelnmers), in kleine groepen (max. 3 deelnemers) of individueel. 

 • Wanneer:
 • Dinsdagavond 08 september 2020. Van 19.30 uur tot 21.30 uur.
  max. 8 deelnemers.
 • Donderdagmiddag 10 september 2020
  Van 13.30 uur tot 15.30 uur.
  max. 3 deelnemers
 • Donderdagavond 10 september 2020 Van 19.30 uur tot 21.30 uur
  max. 3 deelnmers
 • Waar:
 • De Donkhoeve
 • Priemsteeg 1a Oirschot

 • Nevenakker 26, Oirschot


  Nevenakker 26, Oirschot