Wie kent het niet, spanning in je lijf en in je hoofd??

Ieder van ons ervaart wel ergens spanning in zijn/haar leven, in je werk, in je relaties, op school, enz. Dit maakt het leven ook ‘spannend’ en boeiend, maar het heeft ook een keerzijde.

Sommige mensen blijven ondanks alle spanning en stress maar door gaan. Niet …len, maar poetsen is een veel gehoorde uitspraak. Pijn, geen probleem… Een paracetamol erin en gaan met die banaan. Niet zeuren maar aanpakken.

Maar wat als de spanning (bijna) écht teveel wordt? Spanning kan zich op velerlei manieren uiten bij mensen. Sommige ‘beneemt het letterlijk de adem’ en ze worden benauwd of krijgen apneu. Bij anderen ligt het allemaal ‘zwaar op de maag’ en ze krijgen maagklachten en buikpijn. Weer anderen slikken hun mening in en krijgen keelklachten. Weer anderen houden hun mond (soms tegen beter weten in) en klemmen hun kaken vast op elkaar en gaan ‘tandenknarsend’  door het leven. Bij anderen is hun hoofd altijd (te) vol met van alles en nog wat, wat zich weer kan uiten in alle vormen van hoofdpijn.

Alle spanning zet zich ergens vast in het lichaam, op zo’n subtiele en gelijkmatige manier, dat de mensen zich er niet meer van bewust zijn wanneer ze deze (pijn)klachten kregen. ‘ooh, ik heb dat al jaren’,  ‘zo ben ik nu eenmaal’,  ‘dat hoort gewoon bij mij’.

Hoe mooi zou het zijn om deze klachten te verminderen of misschien zelfs te verhelpen?

Met mijn unieke drie-in-een aanpak MAM, met Mindfulness, Access bars, en Massage, kan ik je helpen om samen met mij de klachten aan te pakken. Mindfulness om anders met je ‘drukke’ gedachten en bijbehorende emoties te leren omgaan. Access bars om alle opgeslagen (vaak beperkende) overtuigingen, spanningen en pijn los te leren laten. En Massage om je lichaam de kans te geven om zich in vertrouwde handen écht te ontspannen.

Hoe mooi zou het zijn om je echt VRIJ te mogen voelen. Om weer écht te LEVEN in plaats van te overleven. 

Namasté